Test av Henriettas Superior Wild Tonic

Nyligen testade jag Henriettas Superior Wild Tonic från Glaesbolaget. En fantastisk produkt tillverkad på en bas av äpplen. Glaesbolaget fokuserar på att tillverka drycker med högt innehåll av fruktjuice utan extra socker eller sötningsmedel. Det gillar jag verkligen då det ger en fin smak på drycken, dessutom är det nyttigare för kroppen.

Doft: Man känner omedelbart söta äpplen. Efter det kommer en trevlig citrusdoft som känns aningens jäst och syrlig. Det ger en härlig fräsch känsla.

Smak: Smaken är rund, djup och håller sig länge i gommen (en av fördelarna med höga halter av fruktjuice istället för socker). Tonicen är söt men inte för söt och kommer med en skön syrlighet på slutet. Den smakar söta äpplen, sura äpplen, citron, lime och örter. Du kan känna smaken av blommor och peppar en bit, även lite orientaliska kryddor. En ganska ovanlig tonic smakmässigt, men väldigt god!

För att göra en gin och tonic på Henriettas Superior Wild Tonic rekommenderar en gin med starka smaker eftersom tonicen har så pass mycket smak. Man kan även välja en gin som fungerar bra med äpple. Exempelvis Citadelle eller Caorunn.

Här kan du köpa Henriettas Superior Wild Tonic.

Högaktningsfullt,
Mr. GT

Henriettas Superior Wild Tonic

Henriettas Superior Wild Tonic