Recension av Bergslagen Oak Gin

gin in forrestDet händer ibland att man dyker på något ovanligt, något riktigt spännande i ginvärlden. Oavsett vad man gillar eller inte gillar när det kommer till gin så är Bergslagen Oak Gin helt klart ovanlig och spännande.
Ginen är Bergslagens klassiska gin som de sedan har lagrat sex månader på sherryfat där det tidigare även lagrats whisky. Det här ger en väldigt speciell smak till ginen.

Bergslagens Oak Gin

Artikelnummer32871
ABV: 48%
Volym: 500 ml
Pris: 299 kr

Utseende

Lagringen har get Bergslagen Oak Gin ett väldigt trevligt gyllengult och bergstensfärgat utseende.

Doft

Doften ger ifrån sig ganska mycket sötma. Fruktigt och godisaktigt med inslag av en viss rökighet. Spännande!

Smak

Smaken är väldigt annorlunda. För mig har den nästan lite väl mycket karaktär av en whisky. Rökigheten är där och sötman gör sig också väldigt påmind. Bergslagen Oak Gin är dessutom rejält potent med sina 48 % ABV. Men enbär, kvanne, koriander, citrus då? De klassiska ginsmakerna?

För mig försvinner de tyvärr ganska mycket och landar lite i bakvattnet. Visst kan man känna enbär men någon klassisk ginsmak infinner sig inte även om den lurar någonstans där. Å andra sidan tror jag inte att Bergslagen har haft ambitionen att göra en klassisk gin. Det här är en gin som jag tycker du ska prova ren, med en droppe vatten och öppet sinne. Kanske något för dig som är en whiskyälskare men inte funnit gin ännu?

Själv blir jag ruskigt sugen på att testa den till en Negroni eller en variant på en Old Fashioned.

Högaktningsfullt,

Mr. GT