Mr. GT hälsar dig varmt välkommen

Välkommen till Mr. GT, Sveriges största Gin & Tonic-blogg. Här lär du dig allt om den fantastiska drinken Gin & Tonic; Vilken är den bästa ginen? Vilken är den bästa tonicen? Vad äter man till en GT? Vad har man på sig när man dricker GT? Var finner man Göteborgs bästa GT?

Vem är då Mr. GT

Juli 2013, sommarvärmen fullkomligt rullar över Österlen. Solen står som högst på himlen och molnen lyser med sin frånvaro. På radio pratar man om värmerekord och SMHI varnar för torka i södra Sverige.

I en liten sommarstuga ligger den då blott 24-årige Olof Mattson och törstar efter något kallt. Helt ovetandes om att den dryck som han snart ska serveras kommer att förändra hans liv. Han känner då inte till att han inom loppet av några år kommer att driva en GT-bar, kommer att ta sig till finalen i tävlingen ”Sveriges bästa GT” och driva Sveriges största Gin och Tonic-blogg.

Han har tillbringat en helg i med sina vänner där grill och bad legat i fokus och nu nalkas det grillad karré och bearnaisesås med tillhörande dryck till lunch.
Hans vän Arvid frågar ”Vill du ha en öl Olof?” Tyvärr lider Olof av den kroniska tarmsjukdomen Crohns, en sjukdom som sällan rimmar så gott med öl. Han ber därför om något annat. Arvid föreslår GT och Olof tackar ja.

Vad som sedan utspelar sig är de få som exakt känner till eftersom euforin som uppstår strax därefter har raderat ut vissa minnen. Men det vi vet är…

Arvid som tidigare arbetat som bartender blandar en kall GT på Gordons Gin, Tonic från en lokal lanthandel och citron.
Olof har tidigare smakat på GT men aldrig fastnat för drinken. Det förändras inom loppet av en nanosekund.

Fräschören, beskan, komplexiteten, de örtiga smakerna, enbärstonerna som möts i en kamp mot citrusen. Allt är som en bröllopsceremoni ackompanjerad av en välstämd orkester som får gomseglet att fladdra.

Olof faller pladask. Han åker hem till skärgården och sätter sig vid ritbordet. NU ska det blandas den nya generationens Gin och Tonic. Resten är som vi brukar säga, historia.

Vill du komma i kontakt med Olof ”Mr.GT” Mattson, skicka smakprover, samarbeta eller bara säga hej?
Lägg då ett mejl till mrgt@mrgt.se.

gin tonic vid havet