Recension av G Gin Tonic Water Premium från Skånska Spritfabriken

G Gin Tonic Water Premium – Skånska Spritfabriken

G Gin Tonic Water Premium är en riktigt god tonic! Som ni vet har jag tidigare recenserat deras Tonic Water Classic. Men nu är det dags för Skånska Spritfabrikens premiumvariant. Ni finner denna skönhet på en rad butiker i landet, men lättast är att gå via Skånska Spritfabrikens webbshop.

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Skånska Spritfabriken. 

Så Smakar G Gin Tonic Water Premium

Precis som en bra tonic ska vara (i min mening), så är den ganska lätt och inte för söt. Till skillnad från Tonic Water Classic så finns det en aning mer beska här tycker jag. Det är något jag uppskattar. Kanske kommer detta från grapefrukten som Jan Rothman och gänget smaksatt tonicen med och kanske har man släppt fram smakerna från kininet på ett annat sätt. Här finns också trevliga citrussmaker från citron. Tonic Water Premium är med andra ord ganska klassisk, men smakrik, något jag tror många av er skulle gilla.

G Gin Tonic Water Premium är välbalanserad men det finns lite klös i smakerna som gör att den dansar riktigt bra med många klassiska ginsorter. Jag har dock testat den med G Gin Premium, en perfekt mix. Det vore tjänstefel att göra annat. Men jag kan varmt rekommendera tonicen med många andra giner. Du kommer landa rätt med det flesta klassiska eller friska ginsorterna där ute.

G Gin Premium + Tonic Water Premium + mango + svartpeppar

GT i granskog

Mango är en lite oortodox garnityr i GT, men den är mycket bra på att frambringa enbärssmaker. Anledningen är att den innehåller pinen som är ett ämne som återfinns i många barrträn, bland annat enträ och därmed enbär. Detta finns även i svartpeppar vilket gör att om du vill få till en rejäl enbärssmak och tweaka till din GT lite extra – då är det läge att garnera med mango och svartpeppar. Riktigt gott enligt mig!

  • G Gin Premium
  • G Gin Tonic Water Premium
  • Mango
  • Svartpeppar

G Gin Premium + Tonic Water Premium + apelsin + dragon

g gin tonic water premium

Grapefrukt gillar jag till många GT:s, speciellt med tonics som har en så fin citrussmak som Tonic Water Premiumn har. I Tonicen finner vi främst citron och grapefrukt, då gillar jag öka grapesmaken lite extra. Dragon adderade jag eftersom det fungerar väldigt bra tillsammans med enbär.

  • G Gin Premium
  • G Gin Tonic Water Premium
  • Grapefrukt
  • Dragon

 

Vill du ha tips på fler tonics? Läs min artikel om mina fem bästa tonics.

Högaktningsfullt,

Mr. GT

@gintonicmaster på Instagram.