En drömresa till Monkey 47

För ett tag sedan fick jag möjligheten att besöka Monkey 47:s destilleri i tyska Schwarzwald. En intensiv men oerhört trevlig resa där jag fick se produktionen bakom en av mina favoritginer. För så är det, enda sedan jag började intressera mig för gin så har Monkey 47 varit en av mina favoriter. Mitt ute på den tyska landsbygden ligger ett riktigt imponerande destilleri som inte lämnar något åt slumpen. Här är varje detalj genomtänkt.

Monkey 47 har sannerligen en imponerande anläggning. Definitivt en av de vackraste destillerierna jag sett.

Jag blev oerhört glad när vår guide förklarade att vi skulle få prova igenom samtliga distillers cut. En fantastisk smakresa genom Monkeys utveckling genom åren.

Jag fick besöka kryddhyllan en liten stund. Just kryddningen är en viktig del av Monkey eftersom den innehåller hela 47 ingredienser.

Så här liten var Monkey 47:s första panna. Numera pryder den trädgården.

Daniel från Sveriges mästerkock testade på att blanda ihop ingredienserna till Monkey47 som vi sedan fick prova att destillera.

Vi fick en hel utbildning i hur Monkey 47 tillverkas, men också vilka ingredienser som används och hur “The Black Forrest” inspirerat smaksättningen av Monkey 47.

En skål med gänget innan avfärd.

En fantastisk resa som jag tar med mig för resten av livet!

Högaktningsfullt, Mr. GT