Recension av G-Gin & Tonic alkoholfri från Skånska spritfabriken

 

Sponsrat inlägg i samarbete med Skånska Spritfabriken. Du hittar deras alkoholfria GT här.

alkoholfri gin tonic

Skånska spritfabrikens nya alkholfria GT.

Färdigmixade GT:s på flaska har aldrig varit någon stor favorit hos mig. Dom få gånger jag provat det så har jag alltid upplevt blandningarna som kemiska i smaken. Men när Jan på Skånska spritfabriken berättade att de skulle släppa en alkholfri GT gjord på naturliga ingredienser så blev jag väldigt nyfiken. Vet ju att de gör gin i världsklass, så varför skulle de inte kunna lösa en riktigt bra alkholfri GT? Produkten är precis som deras gin, gjord på naturliga ingredienser och producerad i Skåne. Du hittar den i Skånska spritfabrikens webbshop.

Doft – G Gin & Tonic alkoholfri

Doften skänker mycket doft av citron, grape och blommiga örter. Det finns också en parfymig och något tvålig doft. Först blir jag lite tveksam, hur ska detta smaka?

Smak – G Gin & Tonic alkoholfri

Men smaken är i mitt tycke riktigt bra. Här får man en fräsch citrussmak med härlig bitterhet från grape. Upplevelsen är något mer intensiv än många andra tonics och representerar så att säga ginen i det hela. Det är nämligen så att Jan som är Masterdestiller har blandat deras egen tonic med kryddor från G Gin Premium. Så här finns en komplexitet från smaker som normalt inte träder fram i tonics. Till exempel finns det en liten pepparton i slutet.

Men är du ute efter en rejäl smäll av enbär så blir du nog lite besviken. Enbären tycker jag försvinner lite grann och det är främst citrusen som är herre på täppan.

Men om man tillför ett par enbär i GT:n och en bit limezest så höjer man definitivt G Gin & Tonic ett snäpp. Något jag absolut tycker man ska kosta på sig. Att jag föreslår lime är för att jag tycker att GT:n redan har mycket smak av citron och grape.

gin tonic forrest

Sammanfattningsvis

Är alkoholfri G Gin & Tonic  lika bra som en klassisk GT? Nej, det är den inte. Men det är heller inte ambitionen. Alkoholfri GT passar utmärkt om man är gravid, vill dricka en GT och köra bil samtidigt eller helt enkelt inte känner för att trycka i sig massa alkohol. Jämfört med liknande produkter måste jag säga att den här är riktigt bra. Och ger du den dessutom lite kärlek med bra is, enbär och lime så passar den alldeles utmärkt att avnjuta i en solstol på altanen en vårdag i april.

Högaktningsfullt,

Mr. GT