Test av Xolato Gin

Jag fick möjligheten att testa Xolato Gin, en belgisk gin på bland annat kakaobönor, hasselnötter, chili, mandlar och vanilj. En väldigt annorlunda gin som bryter ny mark får man nog säga.

Första intrycket är att den doftar mycket vanilj och kakao. Enbärsdoften lurar någonstans där bak men är inte framträdande. Vid första smakprovet är Xolato Gin ganska söt och aromatisk. Nötigheten träder fram och man kan nästan känna smaken av rostade mandlar och choklad.

För mig som gin och tonic-nörd blir det lite för sött. Jag testade Xolato gin med Fever Tree Mediterranean tonic, jordgubbar och lite kakaobönor. Smaken är häftig och intressant och den pushar gränserna för en gin. Det gillar jag verkligen. Men för Gin och Tonic är den inte perfekt, tyvärr.

Nu är det så att jag inte är ett chokladfan vilket gör att Xolato kanske inte blir helt rättvist bedömd, så för dig som älskar choklad tycker jag verkligen att du ska testa den. Det är en välgjord produkt som helt klart förtjänas att prövas och jag kan tänka mig massor av drinkar där den skulle passa riktigt bra.

I annat fall, häll gärna lite Xolato Gin på din hallonglass så tror jag att du får en riktigt spännande kombination.

Tills nästa gång!

Högaktningsfullt,
Mr. GT – @gintonicmaster

xolato_gin