Test av Deux Frères Gin

Deux Frères Gin är en oerhört spännande gin, kanske en av de mest spännande jag smakat på länge. En lilafärgad gin med komplex och spännande smak!

deux_freres_gin

Deux Frères Gin i trädgården hos min vän Arian

I Tyrolen i Österrike destilleras denna gin i ett 400 år gammalt destilleri där hantverksskickligheten sitter i väggarna. Ginen fraktas sedan till Zürich där bröderna Gian och Florian lägger en sista touch och skapar magi. För magi kan man nästan kalla den lilafärgade ginen. När man häller upp den i glaset skapas en violett färg som är en fröjd för ögat.

Den vackra färgen kommer från antocyanincer. Ett färgämne som finns i blommor och tenderar att vara rött, lila eller violett. Deux Frères Gin innehåller flera botaniska ingredienser med halter av antocyaniner. Den fantastiska färgen, som är helt naturlig, förändras beroende på omgivningens PH-värde vilket gör att ginen i det här fallet är lila, men när man häller i tonic så blir slutprodukten, det vill säga Gin och Tonicen, violett!

Men det är inte bara färgen som är tilltalande. Deux Frères Gin innehåller 25 ingredienser som alla skapar en väldigt harmonisk och trevlig gin. Eftersom det är en torr London Dry Gin så känner man helt klart enbären till en början. Men Deux Frères är mycket rundare än vad en klassisk London Dry är. Den blir ganska fort len och mjuk i gommen vilket jag gillar. Det finns ingen stickande enbärssmak med vass spritighet. Snarare lägger sig ginen som dun på tungan.

I slutet av smakupplevelsen utvecklas en blommighet med smak av lavendel som senare rullar över i de obligatoriska citrussmakerna. Kort sagt en unik gin med en mjuk och lång smak!

Deux Frères Gin med sin lila färg

Deux Frères Gin med sin lila färg

Jag testade Deux Frères Gin med apelsin och timjan på inrådan från destilleriet. En kombination som jag kan rekommendera. Men det är en gin som helt klart går bra att dricka ren.

Enda haken med Deux Frères Gin är prislappen. Ginen finns ännu inte i Sverige men ska du köpa den i Schweiz ligger en flaska på runt 750 kr. Men vill man ha en god gin så är den helt klart värd det!

Högaktningsfullt,
Mr. GT
@gintonicmaster

Destilleriet där Deux Frères Gin tillverkas.

Destilleriet där Deux Frères Gin tillverkas.