Ginresa till Kyrö destilleri

För ett tag sedan fick jag äran att besöka Kyrö destilleri i Isokyrö, Finland. En fantastiskt trevlig och spännande resa där jag fick delta i produktionen av en av mina favoritginer, Kyrö Napue.

För er som följt mig ett tag vet ni att jag är ett stort fan av Kyrö Napue Gin. Den vann utmärkelsen ”världens bästa gin för gin & tonic” i IWSC 2015. Tycker fortfarande att den står sig som en riktig premiumgin. När jag är riktigt sugen på en GT är det inte sällan som en Kyrö Napue med rosmarin och tranbär åker fram. Dagarna på Kyrö kantades av en hel del trevliga aktiviteter som ni kan se nedan!

P.S. Inlägget är inte sponsrat men Kyrö bjöd in mig till dem som en trevlig gest D.S.

 

 

tervajoki tågstation vinter
Det hela började med en tre timmars resa från Helsingfors till Tervajoki. Bara några kilometer från Tervajoki ligger Isokyrö. Här, mitt i ingenstans ligger ett av världens främsta gindestillerier.
Vi välkomnades av ett riktigt härligt gäng som under tre dagar guidade oss genom produktionen! På destilleriet arbetar ungefär 30 personer vilket gör Kyrö till en av de största arbetsgivarna i området.
Vi välkomnades av ett riktigt härligt gäng som under tre dagar guidade oss genom produktionen! På destilleriet arbetar ungefär 30 personer vilket gör Kyrö till en av de största arbetsgivarna i området.
Mellan middagar och bastubad fick vi möjlighet att se närmare på själva produktionen. Miko Heinilä som är chef för destilleriet och en av grundarna, visade hur de skapar sin beryktade gin. Utan att gå in på smådetaljer så kan man konstatera att de verkligen är ambitiösa i alla detaljer av produktionen. Inte konstigt att deras gin är så god.
Mellan middagar och bastubad fick vi möjlighet att se närmare på själva produktionen. Miko Heinilä som är chef för destilleriet och en av grundarna, visade hur de skapar sin beryktade gin. Utan att gå in på smådetaljer så kan man konstatera att de verkligen är ambitiösa i alla detaljer av produktionen. Inte konstigt att deras gin är så god.
Gin är ju egentligen inte anledningen varför Kyrö destilleri startade. Från början ville de sikta in sig på whisky. Deras första flaskor av 100 % rågwhisky har precis börjats säljas efter att ha mognat på fat i tre år. Jag är inget stort whiskyfan, men jäklans. Det här var grymt gott!
Gin är ju egentligen inte anledningen varför Kyrö destilleri startade. Från början ville de sikta in sig på whisky. Deras första flaskor av 100 % rågwhisky har precis börjats säljas efter att ha mognat på fat i tre år. Jag är inget stort whiskyfan, men jäklans. Det här var grymt gott!
Som ni vet gör Kyrö även ekfatslagrad gin. Därför fick vi även hjälpa till att testa hur mycket som var kvar på ginens lagring innan den var mogen att buteljeras. Jag gillar verkligen ekfatslagrad gin så här var jag som ett litet barn i en godisbutik.
Som ni vet gör Kyrö även ekfatslagrad gin. Därför fick vi även hjälpa till att testa hur mycket som var kvar på ginens lagring innan den var mogen att buteljeras. Jag gillar verkligen ekfatslagrad gin så här var jag som ett litet barn i en godisbutik.
Underbart är kort. Efter några härliga dagar med gin, whisky, god mat och trevligt umgänge var det dags att lämna lilla Isokyrö och Kyrö destilleri. På återseende!
Underbart är kort. Efter några härliga dagar med gin, whisky, god mat och trevligt umgänge var det dags att lämna lilla Isokyrö och Kyrö destilleri. På återseende!