Spansk Gin och Tonic på Juan Font – jakten på Göteborgs bästa Gin & Tonic

Charmiga vinbaren Juan Font levererade lysande spanska Gin och Tonics. Läs min recension i serien ”Göteborgs bästa Gin & Tonic”.

Gin och Tonic på Juan Font.

Gin och Tonic på Juan Font.

Stämning

Inne på vinbaren Juan Font på Teatergatan i Göteborg är det en vibrerande stämning. Törstande innerstadsmänniskor från olika generationer samsas på ett härligt sätt i den lilla men charmiga lokalen. Energin är hög och tapasfat bärs ut på löpande band samtidigt som svetten lackar på hjältarna bakom baren. Det är fredag kväll och en härlig blandning av människor har börjat göra sig redo för en kväll på stan. För många verkar första vattenhålet vara just Juan Font. Jag tränger mig fram och får en trevlig plats vid hörnet av baren.

Gin & Tonic

Bartendern och tillika ägaren (tror jag) Miguel (tror jag) frågar vad jag vill ha. Jag ber om hans bästa Gin och Tonic. Han svarar att de endast har två olika varianter och jag får en Gin och Tonic på Wint & Lila med Indi Tonic och apelsinzest. Ginen känner jag till sedan tidigare men har aldrig smakat den. Den är riktigt fräsch och doftar starkt av citron och apelsin. Med tanke på att kvaliteten på ginen och tonicen får jag aldrig för mig att klaga över det relativt lilla utbudet av gin. Dessutom är det en vinbar i första hand.

Gin och Tonicen serveras ledigt i ett ballongglas och tonicflaskan vänds upp och ner i en spexig gest.

Smaker

En först klunk bringar fram en härlig citrussmak. Det känns att det är spansk gin som går i samma spår som Gin Mare även om mint är mer framträdande här än basilika, timjan och rosmarin som är Gin Mares signum. Det känns fräscht och jag tror för en stund att sommaren står runt hörnet.

Sakta men säkert börjar Gin och Tonicen smaka mer vuxet och apelsincesten tillsammans med tonicen skapar en riktigt trevlig bitterhet. Ett extra plus för ballongglasen som ni vet att jag gillar.

Jag noterar…

Dock en liten notering. Även ballongglasen visserligen fyller funktionen av att leda doft, blir Gin och Tonicen ofta blaskig. Glasen är så stora att enorma mängder is och tonic kan hällas i av bartendern. För mig är faktiskt ett vanlig vinglas perfekt, men vi får väl se, kanske är det dags för mig att ta fram egna glas.

Betyg

Hur som helst, Gin och Tonicen på Juan Font får en stark 7/10. Lite större sortiment och ett något mer kreativt utförande så har de något riktigt bra på gång i ginväg.

Läs gärna min tidigare recension av Ruby Bar. Allt i Jakten på Göteborgs bästa gin och tonic.