Recension av G Tonic Water Classic från Skånska Spritfabriken

Sponsrat inlägg i samarbete med Skånska Spritfabriken. Du hittar G Gin Tonic Water Classic här.

tonic in forrest

G Gin Tonic Classic är den perfekta kompanjonen till prisbelönta G Gin.

G-Gin vann som bekant Världens bästa gin för Gin & Tonic i IWSC 2017. Jan Rothman, som är master blender på Skånska spritfabriken, tyckte dock att det behövdes en perfekt tonic för hans perfekta gin, så han skapade helt enkelt sin egen. Resultatet blev G Tonic Water Classic. Mr. GT har provat denna trevliga skapelse. En äkta skånsk tonic, gjord av skånska råvaror. Köp den här, 20 % rabatt när du köper 12 flaskor.

Så smakar G Tonic Water Classic

När man smakar tonicen ren så är den väldigt lätt i smaken. Det beror på att den är ytterst snällt smaksatt med fläder och citrongräs vilket jag verkligen gillar. Den låter helt enkelt ginen få spela huvudrollen och ger en lätt sötma och beska till GT:n utan att ta över. Utvecklingen att allt lättare och torrare tonics når marknaden är i min värld bara positivt. När Jan sa att deras förebild var East Imperial tonic så blev jag genast väldigt förväntansfull, och jag måste säga att de lyckats väl.

När jag provar tonics, vill jag gärna testa några olika varianter. I det här fallet mixade jag två olika GT:s med lite olika stil.

Gin & Tonic med lime och citrongräs

Den här kombinationen anspelar en del på de asiatiska smakerna i ginen och tonicen. Den ger en extra dimension vad gäller citrusen och kompletterar citrongräset i tonicen. Thaibasilikan ger en fräschör och dansar samtidigt väl med citrongräs och lime.

Ingredienser

  • G Gin
  • G Tonic Water Classic
  • Limezest
  • Thaibasilika

Gin & Tonic med citron och apelsin

Eftersom både ginen och tonicen är ganska lätta i smakerna så ville jag göra en ganska basic version och testa. Här anspelar jag mer på kardemumman och kvannen i ginen som jag tycker passar väl med framförallt apelsin. Dessutom blir det en väldigt härlig och komplex citrussmak av citron, apelsin och i slutändan citrongräs från tonicen.

Ingredienser

  • G Gin
  • G Tonic Water Classic
  • Citronezest
  • Apelsinzest

Är du sugen på att köpa några flaskor? Kolla in Skånska spritfabrikens nya webbshop där de har ett helt gäng olika tonics.