Recension av Bourbon Barreled Big Gin – bourbonlagrad gin

Gin bottle

Big Gin Bourbon Barreled

Lagrad gin är något ytterst trevligt

Jag har tidigare recenserat Big Gin Gins London Dry och att jag gillade den skarpt framkom nog av recensionen. Men jag måste säga att deras bourbonlagrade gin, Bourbon Barreled Big Gin, är snäppet bättre. Och det är bra mina vänner.

Ni som följt mig vet att jag gillar ekfatslagrad gin som exempelvis Beefeater Burrough’s Reserve eller Kyrö Koskue. Så jag tänkte nog inte att en bourbonlagrad gin skulle göra mig besviken, och det gjorde den sannerligen inte. Tyvärr kan du inte köpa den på systemet men du hittar den exempelvis på Masters of Malt. Ginen har lagrats på bourbonfat i sex månader och är ett givet köp för dig som vill dricka något annorlunda eller blanda en GT med smaker utanför boxen.

Så smakar och doftar Bourbon Barreled Big Gin

Doften vittnar om att klassiska giningredienser lever gott i flaskan. Enbären smäller till alldeles lagom mycket och det utvecklar sig också väldigt härliga träiga dofter från fatlagringen som i kombination med kardemumma, peppar och andra klassiska giningredienser spelar vacker musik inne i näsborrarna. Dessutom kan man skönja en sötma som sakta letar sig upp i nosen och sprider glädje.

Smaken är komplex och spännande. Att ginen legat på bourbonfat i ett halvår känns verkligen. Vi snackar vanlij och träig värme i kombination med enbär och lite peppar. Den runda fina och söta träsmaken är mjuk och lägger sig bekvämt på tungan. Ett möte mellan något lite mjukt och något lite rivigt helt enkelt.

Bourbon Barreled Big Gin i Gin & Tonic

Det här är en gin som definitivt tåls att drickas ren. Den är så pass komplex och trevlig att du lika gärna kan hälla upp ett litet glas och sippa på den framför brasan när du läser “Den gamle och havet”. Men vill du köra den i en GT så går det alldeles utmärkt. Jag själv uppskattade det åtminstone. Här gäller det dock att ha respekt för produkten. En lätt tonic, is, och eventuellt citronzest. Inte mer. Less is more ska Ludwig Mies van der Rohe sagt vid upprepade tillfällen, någon poäng hade han nog med det. Njut.

Högaktningsfullt,

Mr. GT