Gin & Yuzu – en vitaminrik gindrink

Yuzu provning

Recension av Sansu Yuzu – för dig som vill dricka en nyttig gindrink

Den aromatiska yuzufrukten har de senaste åren blivit en mycket populär så kallad superfrukt och är en riktigt trevlig ingrediens i både desserter och drinkar. Yuzu är en relativt liten frukt men är sprängfylld med både c-vitamin och flavonoider. Smaken är syrlig och söt, som en blandning av grapefrukt och mandarin. För första gången finns nu Yuzu som dryck. Jag har fått äran att testa några av Yuzudryckerna från märket Sansu. Detta är inget samarbete och jag har inte fått betalt för att testa dryckerna.

Gin & Yuzu – hur smakar det?

Hur funkar gin och yuzu tillsammans då? Mr. GT fick så klart ge sig ut på en brygga i Marstrand för en rejäl provning och kunde efter några drinkar konstatera följande: Dryckerna i sig själva är fantastiskt goda men tillsammans med gin, är de oerhört trevliga.

Framförallt tycker jag att Yuzudrycken med ingefärssmak blev riktigt bra med gin. Gurk-yuzun passar bra till en Hendrick, men man får vara lite försiktig då den har en relativt stark gurksmak. Testade både med lite rosmarin vilket funkade fin. Original Yuzun blir i min smak lite för lätt och “tråkig” till gin, så den gör sig bättre ren.

Ingen av Yuzudryckerna smakar direkt som tonic utan har mycket mer syra än beska. Det är inget Mr. GT är van vid men han kan absolut tänka mig att ta några härliga Gin & Yuzus i sommarvärmen.

Så är du sugen på en svalkande, söt och syrlig mixer till din gin så kan jag absolut rekommendera Yuzu. Här kan du köpa din dryckerna från Sansu.

Högaktningsfullt,

Mr. GT

@gintonicmaster

Foto: Joachim Bråse