Recension av Crespo gin – en fräsch citrusdriven gin

Crespo gin har alldeles nyligen kommit in på systembolaget. Men jag tror det här kan bli en favorit för många ginälskare där ute. Den har riktigt fina citrustoner med inslag av kanel som passar utmärkt som den är, eller i en GT.

Crespo är en London Dry gin från Ecuador (kom ihåg att London Dry är bara ett sätt att göra gin, inte en geografiskt skyddad typ av gin). Den är dock inte speciellt torr som en klassisk London Dry utan är något sötare än t.ex. en klassik London Dry som Gordons.

En GT med Crespo gin, Fever Tree Mediterranean, citron och apelsin

Ingredienser:

Enbär, apelsin, citron, kardemumma, kanel, lakrits, kvanne, dill, cassia, orrisrot och koriander.
Som ni ser är det i grunden väldigt klassiska ingredienser för gin, och kanske inte minst London Dry gin.

Doft/smak:

Crespo har tydliga toner av citrus och kanel. Apelsin är framträdande vilket skapar en något julig känsla. Men givetvis finns enbären där för att stödja upp.

Den går alldeles utmärkt att dricka ren, men fungerar även bra i en GT. Skulle säga att det här är en lättdrucken gin som funkar bra till sommaren. Det jag gillar lite extra är att den verkligen smakar gin, utan att bli alltför fruktig som många av dagens viner kan bli.

Gin & Tonic på Crespo gin

  • 4 cl Crespo
  • 8-12 cl tonic. Förslagsvis funkar en örtig och aningens fruktig tonic bra. Jag har provat den med Indi Tonic, Fever Tree Mediterranean men tänkte snart testa den med Llanllyr Source Tonic som borde funka fint.
  • Garnera med apelsinzest och citronzest.
  • Vill du gå utanför ramarna lite? Jag testade en variant på Basil Smash där jag skakade basilika med is och gin. Detta toppade jag sedan med tonic och lite citronzest. MAGISKT gott!