Ginprovning

Ginprovning med Mr. GT
– en av Sveriges största Gin & Tonic-profiler

Gin har tagit världen och Sverige med storm. Vad är London Dry Gin? Vilken gin är god att dricka ren? Vad är hemligheten bakom en perfekt Gin & Tonic? Boka en ginprovning och lär dig allt om gin, världens kanske mest populära spritsort.

  • Mr. GT erbjuder gin- och GT-provningar för både företag och privata sällskap.
  • Guidas genom ginens långa historia och prova gin tillsammans med Mr. GT i egen hög person.
  • Under ginprovningarna smakar vi på olika sorters gin, provar spännande Gin & Tonics och du får lära dig tips och trix hur du blandar en riktigt bra GT.
  • En normal provning tar cirka två timmar och kostar mellan 500-1000 kr/person lite beroende på vad ni önskar.

Kontakta Mr. GT genom kontaktformuläret nedan. Eller skriv direkt till mrgt@mrgt.se så återkommer han med offert. Han har ginprovningar i flera nivåer och paket. Mr. GT går även att hyra in som GT-bartender vid företagsfesten, bröllopet eller svensexan.

På grund av Covid-19 genomför jag inga provningar i dagsläget. 

ginprovning

Boka en ginprovning med Mr. GT

 

Så går en ginprovning till

Mr. GT kommer hem till er eller ert företag. Det går även att ordna ginprovningar på restauranger i er närhet. Han har ett brett kontaktnät i krogvärlden och kan ordna det mesta.

Under ett par timmar guidar Mr. GT er genom ginens värld och dess långa historia – från medicinalprodukt till den spritdryck den är idag.

Mr. GT:s ambition är att vi tillsammans har en trevlig och avslappnad stund där alla får möjlighet att lära sig om gin och uppleva nya och spännande sidor av denna fantastiska dryck. Vi får också smaka på Gin & Tonics och Mr. GT lär ut hur man skapar en riktigt god GT.

En normal provning tar cirka två timmar och kostar mellan 500-1000 kr/person lite beroende på vad ni önskar.

Vad är Gin?

Gin är i grunden en enbärskryddad spritdryck. Inom gin pratar man bland annat om London Dry Gin, Distilled Gin och Compund Gin, detta är olika kategorier av gin som produceras på olika sätt. Som många alkoholhaltiga drycker har gin sin ursprung som en medicinaldryck. Idag är gin istället en av världens mest populära drinkingredienser. Men vissa sorter lämpar sig bättre att dricka rena, och det är sådant ni kommer att få upp ögonen på under en provning.

Här kan du läsa några av mina recensioner av olika giner och tonics.

Vad är Gin & Tonic?

Gin & Tonic uppfanns av britterna när de koloniserade de tropiska delarna av världen. På den här tiden dog soldaterna som flugor av malaria och kinin var ett vanligt botemedel. Den som har smakat på kinabark vet dock att det är oerhört bittert. Så soldaterna spädde ut det med sötat vatten, gin och frukt. Och vips var GT:n född!