Mr. GT:s 10 bästa gin för gins och tonic

En vanlig fråga jag får är ”Vilken är den bästa ginen?”. Det är svårt att svara på eftersom det blir lite som att svara på frågan ”vilken är den bästa filmen?” eller ”vilket är det bästa vinet?”. Det är högst subjektiva åsikter. Men jag tänkte ändå dela med mig av tio gins som jag tycker passar lite extra bra till just GT. Klicka på gin-namnet i rubriken för att komma till systembolagets webb.

Mr. GT:s 10 bästa gins

Hernö Gin – världens bästa gin för Gin och Tonic

Ja, vad ska man säga, den har valts till världens bästa gin för Gin och Tonic. Behöver jag säga mer?

Hernö har dessutom flera spännande fatlagrade giner som Ginkultur gjort en bra lista på.

Nyfiken på Hernös framgångar inom Gin & Tonic? Du kan läsa mer om utmärkelsen här.

Tanqueray No. 10 – perfekt till klassiska GT:s

Jag har alltid föredragit Tanqueray före t.ex. Beefeater eller Gordons. Tanqueray är för mig en oerhört bra basgin som alla bör ha hemma. Vill du imponera lite så tycker jag att du ska köpa en av deras finare varianter, Tanqueray No. 10. En klassisk Gin & Tonic på ”Tanq-ten” är hur bra som helst.

Old English Gin – gammalt recept med aromatiska smaker

Tycker den är helt fantastisk om man gillar klassiska ginsmaker. Addera lite extra enbär så är du hemma.

Copperhead – “inne-gin” med hög kvalitet

Riktigt trevlig gin, lite apelsinzest på så har du en fantastisk GT.

Hendricks Gin – allas favorit

Ja, en lista med bra gin till GT vore väl ofullständig utan Hendricks. Gurka med svartpeppar känner ni säkert redan till.

Boxer Gin – en finare variant av en klassisk london dry

Klassiska trevliga smaker med en något mer förfinad ton. En dash angostura bitter och grapezest gör susen!

G’vine – blommig och fransk

Blommig, fruktig och underbar till en sommar-GT! Fransk gin på en bas av vindruvor kan inte bli dåligt

Gin Mare – perfekt för sommar-GT:n

I samma smakkategori som G’vine. Spansk gin när den är som bäst! Perfekt till en GT.

GinRaw – Fina citrustoner

Spanien segrar igen och levererar en riktigt god gin med härliga citrustoner.

Monkey 47 – Mr. GT:s favoritgin

För er som följt mig så vet ni att min favoritgin, alla kategorier, är Monkey 47. Ja, nu tänker säkert flera av er, ”det är du inte ensam om direkt”. Nej det är sant, men jag vill ändå försäkra er om att jag inte är som ett nyrekryterat Barcelona-fan. Jag har älskat Monkey 47 sedan den dag jag smakade den för första gången och långt innan den syntes på barer runt om i Sverige.

För mig har Monkey 47 en härligt skogig och djup smak som fungerar både att dricka rent och till en GT. Underbart god till lite apelsinzest eller några lingon.

 

Här kan du läsa om mina 10 tips för en perfekt GT.

Boka mig för ginprovning? Läs mer här.